Militæret for at ingenting skal skje

Man kan godt si at militæret en en gjeng forvokste gutter som har for mye testosteron de har fått kjøpt på Internett. De er brautende, kvalme og fulle av energi de ikke aner hva de skal gjøre med. I førstegangstjenesten kan man få dem til å spise råtne egg, holde seg våkne i 50 timer i strekk og adlyde folk som knapt nok er tørre bak øra selv. Men det er en grunn til at vi har militæret, ikke bare for at vi skal få brettet sengeklær og lært oss å steke vafler. Militæret har en avskrekkende effekt, og jo mer crazy man kan si at sitt militære er, jo mindre sjanse er det for at noen vil angripe.

Maktsyke konstellasjoner

Det er likevel kort vei mellom militær styrke og politisk makt. Maktkampen er enorm og det er noe man ser når det er fred i verden. Da kommer det ofte opp at de militære trenger større budsjett for å overleve. Didaktikk og resonnement går mer og mer på hvor viktig militæret er, men er det det?

Man må derfor være svært kritisk til hva det militære sier og foretar seg. Skal de starte en krig bare for at de skal være til nytte, eller kan de gjøre det på mer finurlige måter. Vi ser mer og mer norsk ungdom som tror de kjemper for fedrelandet, men i prinsippet er de plassert ut for å vekke harme og nettopp skape et unaturlig behov. Den sivile befolkningen lider om ikke mer.

Så, trenger vi militære

Foruten at de forsøpler og kopulerer norsk landjord, utgjør de også et enormt pengesluk. I løpet av ett år brukes de 8789 milliarder kroner.

Så kommer det store spørsmålet, men vil ikke disse tapre soldatene forsvare oss når det blir krig? Vel, har du lest historien vil du se at det er den sivile befolkningen det går ut over. Hvem har interesse av dette? Jo, det er de velstående og rike