De kraftigste militærene i verden

Om en skal prate om slike ting så kan man vel egentlig ikke starte noe annet sted enn å bare nevne USA umiddelbart, sannsynligvis så er det noe du vet om allerede, men USA bruker klart mest penger på sitt forsvar og militær enn alle andre land. USA bruker jo faktisk mer penger på sitt forsvar enn mange av de neste landene på listen til sammen. De har planer om å bruke 716 milliarder dollar på sitt militære forsvar i 2019, noe som gir deg ganske mange raketter og våpen for å si det sånn. Det er jo også slik at Pentagon og selve institusjonene faktisk har sagt at de ikke behøver mer penger, men de får de fordi det er slik USA er bygget opp. De ønsker jo også å bygge et romforsvar, så det er tydelig at de har penger til overs!

Om vi gir deg en sjanse til å gjette hvilket land har aller flest aktive soldater så tror vi ikke at du klarer det på første forsøk. Det er faktisk Nord-Korea, og det er kanskje ikke så veldig overraskende når en tenker på det egentlig, men det er kanskje ikke det første som faller i hodet på en. De har over 6 millioner aktive, noen hundre tusen flere enn hva Sør-Korea har, og med tanke på at disse to har vært i konflikt med hverandre i over 50 år så er det kanskje forklarende nok. Det som også er interessant er at budsjettet til Nord-Korea er kun på 7,5 milliarder dollar, så nesten 100 ganger mindre enn til USA. Det er klart at det er visse teknologiske forskjeller her. Nord-Korea har over 4 millioner flere aktive soldater enn USA, men sannsynligvis vinner USA ganske klart om det skulle bli krig.

Ellers på listene så er det typisk nok de største landene som har de største hærene og kraftigste militærene. Det vil si Russland, Kina, India, Frankrike og Storbritannia. Det er ikke så overraskende, disse landene, utenom India, har vært tradisjonelle stormakter så det er ikke rart at de opprettholder den tradisjonen akkurat. Ikke overraskende så er ikke Norge å finne på slike lister, selv om vi naturligvis har et aktivt militær. Vi støtter oss på gamle allianser i langt større grad, noe vi kanskje er tvunget til, spesielt med tanke på størrelsen på befolkningen vår. Nord-Korea har jo flere aktive i sitt militær enn hva vi har mennesker i hele Norge.

Det i tillegg til at vi for tiden ikke har et aktivt trusselbilde gjør at dette er ikke noe som blir prioritert i veldig stor grad. Bli med oss på våre andre artikler for å lese hva vi har å si der, hvor vi skal prate litt mer om Norge.